Počasie je čoraz teplejšie, zakaždým v tomto čase bude dôstojník lopaty, ktorý chová domáce zvieratá, viac melancholický. Na jednej strane bude problém vypadávania mačacej srsti čoraz vážnejší. Keď je to vážnejšie, bude mať dokonca chuť otvoriť ústa, aby sa nadýchla, a vdýchne mačacie chlpy. Na druhej strane, pretože je relatívne horúce počasie, aj keď sa odpadkový kôš často čistí, vždy bude cítiť zápach. Nasledujúci Zhejiang Dingyuan Pet Products Co., Ltd . vám predstaví: Ako dosiahnuť, aby stelivo pre mačky v domácnosti nezapáchalo?





1. Umiestnenie boxu na odpadky
Ak umiestnite odpadkový kôš do spálne alebo obývačky a potom príde leto, celý dom môže mať zvláštny zápach. Preto sa odporúča umiestniť odpadkový kôš do kúpeľne alebo na balkón. Tieto dve miesta, lepšie vetranie, uzavreté a relatívne nezávislé, neovplyvnia celé prostredie miestnosti. Ak zistíte, že odpadkový kôš začal vydávať nepríjemný zápach, môže na vetranie priamo otvoriť okno alebo ventilátor, takže sa zápach rozšíri von.

2. Neumiestňujte odpadkový box na miesto, kde môže byť priamo vystavené slnku
Nevystavujte odpadkový kôš priamemu slnečnému žiareniu, ako je balkón na južnej strane. To je veľmi nevhodné. Hoci je to hnusné, mačacie výkaly budú na slnku rýchlejšie kvasiť. Čím vyššia teplota, tým ľahšie budú baktérie rásť a vôňa bude pretrvávať. Aby ste tomu zabránili, debnička by mala byť umiestnená na chladnom a tmavom mieste.

3. Podstielku pre mačky vymieňajte raz týždenne
Bez ohľadu na to, aké stelivo pre mačky používate, musíte ho v lete meniť raz týždenne, takže sa nemusíte báť o peniaze. Použité stelivo pre mačky bude kontaminované nejakým exkrementom. Aj keď sa dá použiť, je ľahké vydávať zvláštny zápach. Niektorí pracovníci lopaty na exkrementy uviedli, že exkrementy odhŕňajú lopatou často každý deň, ale odpadkový box je stále veľmi páchnuci. Môže to byť spôsobené tým, že stará podstielka nebola úplne vyčistená a bola do nej nasypaná nová podstielka. Princípom výmeny podstielky v lete je vymieňať ju raz za týždeň, zakaždým vyhodiť všetku starú podstielku a nahradiť ju novou.
PREV:Aké sú tri najlepšie tipy na výber domu pre mačky?      NEXT:Aké sú dôvody, prečo mačky nechcú byť v pelechu?